Associació Reusenca de Futbol-Botons

futbol_botons_logoAssociació creada al 1995 per la dèria que va moure a uns quants que, en aquell moment,seguien jugant o tornaven a gaudir “jugant a botons”. Un entreteniment molt popular a Reus els 40’s,50’s i60’s. Tot i que, de com es jugava en aquella època només en queda l’essència i l’afició.

Ara, ja no es juga a terra, a la taula del menjador o al replà de l’escala, i els camps de joc i les porteries són estandarditzats. Ara, els botons s’adeqüen al gust de cadascú i, pràcticament, ja no s’utilitzen “botons verges”. Hi ha un reglament oficial bàsic internacional, encara que cada Federació i Associació hi introdueix annexos segons els seus estudis i acords.

Aquest joc, ja de per si divertit, amb les millores introduïdes en el curs del temps, a passat de ser“un joc de crios” a ser un joc per a totes les edats, on la creativitat i personalitat en l’adaptació de cada botó va unida a la estratègia particular necessària en cada moment de cada partit.

La nostra Associació s’ha adaptat perfectament a tot i el nivell assolit per un bon grapat d’associats esta a l’altura de les millors competicions que es puguin realitzar, tant a nivell federatiu com interfederatiu,i és el punt de reunió de tots aquells que han jugat, juguen o, senzillament, tenen curiositat per aquest joc de taula personal, creatiu i apassionant.

Les nostres competicions regulars, que es juguen al nostre local social, son la Lliga i la Copa entre els equips associats. A part dels torneigs puntuals d’un dia que s’organitzen dintre de la temporada, cada any s’aprofita algun esdeveniment futbolístic internacional per preparar-ne un de nostre paral·lel, què en principi és per als nostres associats, tot i que, en algun cas obrim la participació a la resta de Federacions i Associacions.

Els mesos de parada entre una lliga i l’altra (juliol i agost) s’aprofiten per organitzar torneigs a les Festes Majors dels pobles que ens conviden, la qual cosa serveix perquè cada equip faci les proves pertinents per a la propera temporada.