Excursions i Viatges

Un grup de socis del centre van anar, el passat dia 30 d’octubre de 2018, la ciutat de Tortosa, on pogueren visitar els principals monuments d’aquesta ciutat. El recorregut va començar visitant Castell de la Suda, antiga fortalesa àrab i actual parador de Tortosa, amb les seves magnífiques vistes. A continuació es va agafar el camí de direcció a la Catedral de Santa Maria, d’estil gòtic i barroc, es fa parada davant la façana de la casa de la Diputació General, el Palau Oliver de Boteller i el Palau Episcopal. Entrada de la Catedral per la Porta de Palau; visitant tot el seu conjunt, de gran bellesa i esplendor, la nau central. El retaule de la Verge de l’Estrella i la Capella de la Cinta, són els seus principals elements a destacar juntament amb l’exposició permanent que hi ha al seu interior.
Un cop visitada la Catedral, es van desplaçar cap a la plaça de la Cinta, sortint per la Porta de l’Olivera i des d’allí es van situar davant el Portal del Romeu, on comença el camí de Sant Jaume de l’Ebre.
També es contemplen els Reials Col·legis, edifici renaixentista de gran interès artístic i en el seu conjunt el més gran de Catalunya, passant per davant de l’edifici dels Jutjats, abans Hospital de la Santa Creu.
La visita va acabar a la plaça del Paiolet on es va poder contemplar la maqueta de la Catedral, amb la façana tal com seria si s’hagués acabat el projecte del mestre major de l’obra, Martí d’Avària.
En aquest indret els expedicionaris van poder fer una degustació del típic pastisset de Tortosa, on més d’un/una va fer la compra d’aquest típic postres tortosí.
Un cop dinats es va agafar el camí de tornada cap a Reus, després de gaudir d’una magnífica excursió