Grup de Lectura i Declamació

gruplecturaideclamacio

El Grup de Lectura i Declamació va néixer després d’una conversa entre amics socis de l’Entitat, i en un principi va surgir més per les ganes de llegir i parlar de poesia d’aquest grup de persones, que amb la intenció de formar una secció estable dintre del Centre d’Amics de Reus. Aixó passava l’any 1994 i la primera vegada que es va fer una lectura en públic va ser el 29 de desembre del mateix any.
Poc temps després asumia la responsabilitat del Grup la Sra. Avelina Briansó, i a les hores, s’hi van anar incorporant altres persones que compartien l’interés per la poesia i la literatura, especialment en llengua catalana, i la secció va a anar prenent un caire més seriós.
Els més importants poetes catalans han estat llegits en el decurs de tots aquets anys, tant els més reconeguts a tot el país, com aquells propis de la ciutat, la comarca o les comarques veïnes. Però en moltes ocasions s’han fet lectures de prosa i es per aixó que actualment aquesta secció té el nom de “Grup de Lectura i Declamació”.
Actualment es venen fent unes cinc o sis lectures públiques al llarg de l’any. El grup està integrat per dotze membres que constitueixen el nucli del mateix, però puntualment es requereix la col·laboració de professionals o afeccionats de fora de l’Entitat que, amb el seu suport, donen relleu i complementen les representacions programades.
Aquest grup està obert a acollir persones que comparteixin l’amor per la lectura i la poesia, i que tinguin les condicions necessàries per efectuar la lectura de textos en públic.

[blog column=»2″ grid=»true» count=»12″ cat=»23″ imageType=»default» width=»300″]