Recital Nadalenc

Un any més, a les envistes de les celebracions nadalenques, ens reunim a la Sala d’Actes pel nostre Recital de Nadal.

Aquest any, batejat amb el nom de “Nadal en temps de crisi”, no vol pas incidir de nou en tot allò que és conseqüència de la greu crisi que pateix el país i la societat en general, però que vol fixar-se en aquells fets que, sense dubte, acompanyen el Nadal d’enguany i dels que, com a éssers humans que som, no ens podem desentendre en absolut.

En el decurs del 2013 hi ha hagut al món fets terribles que ens han commogut a tots: guerres, desastres naturals, desaparició de persones que han lluitat incansablement pels drets humans i per la pau (el més recent, Nelson Mandela, a qui acomiadàvem fa ben just una setmana). No podem ser aliens a les tremendes necessitats de tantes persones que viuen a prop nostre i que es veuen afectades per unes mancances realment corprenedores. També el mateix Grup de Declamació ha patit moments dels que, afortunadament, els afectats s’en estan sortint.

Tot això ha fet que el triar els poemes hagi estat amb el rerefons social i menys pels que parlen de l’aspecte més festiu, alegre i brillant de Nadal.

Els poemes escollits parlen del nostre Nadal, però també del dels altres, d’aquells menys afortunats pels qui Nadal no suposarà una treva en el seu dolor i infortuni. S’ha volgut cercar, com deia Josep Mª. De Sagarra, “el sentit tebi i pregon” de la Nativitat del Senyor.

Desprès de diversos torns entre tots els declamadors participants, l’acte ha acabat amb la lectura del poema “El naixement” de Mossèn Jacint Verdaguer, amb totes les veus.