Cloenda «Any Fortuny»

Com a clausura de l’Any Fortuny, per part del nostre Centre, tingué lloc una conferència a càrrec de Ramon Ferran Pagès que feu una àmplia i interessant dissertació sobre “Marià Fortuny, pintor i gravador”.

Fou precedida per la presentació per part del President del Centre, Joan Mª.Mallafrè, en la que, a més, detallà la participació de l’Entitat en el referit “Any Fortuny”.

Així, va fer referència a l’exposició “Miscel·lània i Iconografia al voltant de Fortuny”, “Reproduccions de quadres de Fortuny”, fetes amb llapis de colors per Marc Gispert,

“Reus 1926-1928 – Projecte de Monument al pintor Marià Fortuny”, a càrrec de Domènec Solé,

“Interpretant Fortuny”, esmalts al foc de Juan Lindez,

“Presentació de la medalla Fortuny”, i conferència a càrrec de Ramon Ferran,

“Fortuny, el mon del col·leccionisme”, en col·laboració amb el Grup Filatèlic de Reus,

per acabar amb l’exposició “Vicaries a la Sala la Vicaria”.

Va destacar, també, les visites a la Casa Fortuny de diverses escoles de Reus, com l’IES Baix Camp, Escola Rosa Sensat, Col·legi Doña Maria Cortina, Col·legi Prat de la Riba, Col·legi Alberich i Casas, la majoria d’elles en varies ocasions per diferents grups de classes. En cada visita es va passar la pel·lícula de Jordi Ciré sobre Fortuny, cedida pel CEMIR Mas Iglésies, i es va visitar l’alcova i l’exposició de gravats i dibuixos.

També cal destacar la col·laboració del Centre amb el Bravium en les visites teatralitzades ofertes al públic des dels nostres locals.