Viatge a Hongria

Malgrat les inundacions que aquells dies afectaven Hongria, els intrèpids viatgers del Centre d’Amics de Reus varem anar a visitar aquest país. Budapest és una combinació de passat i present, força i encant amb un caràcter enlluernador i incomparable que captiva el cor dels visitants.

Pest és la part més oriental de la ciutat de Budapest. Està separada de Buda pel Danubi, en la riba del qual i veiem el Parlament un dels símbols de la ciutat, és el tercer més gran del món després del de Romania i el d’Argentina.

El nom de Pest prové d’un terme  eslau que significa “forn” en referència a les aigües termals i el de Buda ve d’una paraula que significa aigua degut al riu Danubi.

Hem visitat l’església de Maties, la de la Nostra Senyora, la sinagoga jueva (la segona més gran del món) el Bastió dels Pescadors, el mercat central (segle XIX), la Catedral (consagrada a Sant Esteve, primer rei hongarès), l’Opera (amb una immillorable acústiques) i com no, ens hem banyat en les piscines termals dels Banys Geller.

Hem conegut Vezprem i el llac Balaton considerat com el mar d’Hongria i una excursió a Bratislava ens va fer conèixer tots el seus tresors històrics.

Un sorprenent passeig nocturn pel Danubi, bressolats per la música de fons d’uns valsos, ens va mostrar tota la bellesa de la ciutat molt ben il·luminada posant fi al nostre viatge.

M. Rosa Botet.

P1020404P1020384P1020377P1020369P1020330P1020325

NOTA.- Si algun soci vol veure totes les fotos del viatge, a la secretaria del Centre hi ha tota la carpeta a la seva disposició.