Premi de Poesia Catalana

 Divendres, dia 24 d’octubre, es va fer el lliurament dels premis del Certamen de Poesia Catalana que any rere any ve organitzant el Centre d’Amics de Reus.

En aquesta ocasió ja era el XII “Francesc Martí Queixalós” i el II “Reina Margarida de Prades”, que es van endur la Ana Maria Ticoulat Coll, de Ciutadella-Menorca, amb el poema «Muntanya avall» i l’Antoni Nomen Xatruch, de Reus, amb «Un alçament de llum en la tenebra!», respectivament.

Després de la introducció amb les paraules del President de la Entitat, Joan Mª.Mallafrè, que va recalcar la fidelitat per la aposta per la poesia catalana i el gran esforç que representa per la Entitat mantenir-la, era el secretari del Jurat del Certamen, Robert Miralles, el que va anar llegint l’acta del Jurat, anomenant els guanyadors, els que, al rebre la distinció van dedicar sentides paraules a la nostra llengua, lligant-ho al moment molt especial pel que estem travessant tots plegats com a país.  Per cloure aquest bloc, també van dirigir unes paraules l’alcaldesa de Prades, Lidia Bargas, i el regidor de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, en representació de l’Alcalde, que estava desplaçat a Saragossa.  

Tot seguit, l’escriptor de Perpignan, Jaume Queralt, impartí una conferència, que va iniciar destacant personatges de la cultura i les arts nascudes a Reus i que han esdevingut en icones a nivell mundial, com el pintor Marià Fortuny, l’arquitecte Antoni Gaudí o el metge-psiquiatre Miquel Tusquelles. Va continuar la seva xerrada desglossant la vida del convidat especial a l’acte, el cantautor de la Catalunya Nord, Pere Figueres, que va cloure l’acte amb un petit concert d’algunes de les seves darreres cançons, que van ser seguides amb gran atenció pels assistents, que omplien la Sala d’Actes.

Aquest acte, emotiu de per si, és un dels més importants que el Centre d’Amics de Reus organitza i ofereix a la ciutat per la que existeix.   

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA