XV Premi de Poesia Catalana F.Martí Queixalós

Aquest dijous, dia 30 de novembre, es va fer el lliurament del Premi de Poesia Catalana “Francesc Martí Queixalós”, que any rere any ve organitzant el Centre d’Amics de Reus.

En aquesta ocasió ja era la XV edició, i hi han optat un total de 87 treballs, resultant guanyador el que porta per titol «Pel tall de la navalla», de Salvador Obiols Gómez.

Aquest any s’ha inclos en la convocatoria, de manera excepcional, el Premi de Poesia Virtual, patrocinat per «Reus, Capital de la Cultura Catalana», al que s’han presentat un total de 18 obres, i n’ha estat guanyadora la que porta per titol «Quan la mort s’enamora de mi», de Emili Gil i Pedreño.

L’acte, presentat per la Francina Baldrís, després de què el secretari del Jurat del Certamen, Robert Miralles, llegís l’acta del Jurat, va recollir les sentides paraules d’agraïment dels guanyadors.

L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, degut a tenir altres compromisos en el mateix moment, es saltava el protocol de l’acte i adreçava unes paraules tant als guanyadors, com a la entitat i la seva tasca en vers la cultura del país.

Tot seguit, la presidenta del Jurat, la poetessa, Mestra en Gai Saber, Mª.Dolors Vallverdú, impartí una conferència sobre la Vida i Obra del poeta lleidetà Marius Torres, que va ser seguida amb gran atenció pels assistents.

Tancà el President del Centre d’Amics de Reus, Joan Mª.Mallafrè, amb un record pel Jaume Aguadé, e.p.d., impulsor d’aquest premi, resaltant, una vegada més, la fidelitat de la casa per l’aposta per la poesia catalana i el gran esforç que representa mantenir-la.