Jaume Aguadé

Avui, dia de Sant Esteve, hem anat a l’Esglèsia de Sant Joan per despedir al bon company i amic Jaume. Amb aquestes paraules el nostre President, Joan Mª.Mallafrè, ha expressat el sentiment que sentim tots els que hem estat els seus companys de xerrades, excursions, conferències, i de tot el que s’ha fet al Centre, doncs ell a tot s’apuntava i amb la millor cara :

» Del Jaume en podriem parlar moltes persones i entitats, ja que Reus ha perdut un gran reusenc, però només ho faré des de la vesant del Centre d’Amics de Reus.

Al Jaume li hem d’agraïr la seva tasca, sense ell, la realitat del Centre d’Amics de Reus sería molt diferent, al menys en els últims 20 anys.

Detalliste i de deliciós tracte, ha estat el company i l’amic. Mai ha reclamat cap merit ni reconeixement per ell, en canvi sempre l’otorgat a qualsevol altre per minse merit que hagui fet. Encara que tots sabem i reconeixem la seva impagable tasca.

Sabeu que és treballar amb una persona, sempre al teu costat, quan cal, sempre disposada al que faci falta, sempre veient les coses per la part positiva, amb il·lusió i ganes. I que davant qualsevol projecte seu el comparteix lliurement, i si és d’un altre, hi col·labora com si fos seu.

Ha participat, de una manera o altre, en totes les activitats del Centre, però per nombrar-ne un parell, la creació del premi de poesía catalana Francesc Martí Queixalós, i és clar, daclamar, li encantava fer-ho amb el grup de lectura i declamació del Centre d’Amics de Reus.

En el seu honor la gran poetesa reusenca, M. Dolors Vallverdú li ha dedicat aquests versos.

Que descansis en pau, Jaume, amic

No te n´has anat

Et porto dins el cor.

Quan l’amor ha nascut

T’has adormit als seus braços

Per això és tant resplendent!!! «