«El Més Amic de Reus 2016»

En aquesta 34a. edició la Junta ha distingit al Robert Miralles i Gutierrez, per la seva tasca pedagógica en l’àmbit sardanista així com en l’ensenyament de la llengua catalana. També és membre del Jurat del Certamen de Premi de Poesia Catalana Francesc Martí Queixalós.

En el seu discurs, el Robert Miralles s’ha mostrat preocupat pel futur de la sardana, dient que. «cada vegada es fan menys aplecs i no acaba de connectar amb la gent jove». En canvi, s’ha mostrat més optimista respecte al futur de la llengua «tot i el poc respecte que demostra el govern de Madrid a la cultura catalana».

Miralles també ha manifestat viure amb il·lusió l’actual procés polític de Catalunya, però alhora preocupat per la manera d’actuar del govern central. En aquest sentit, ha posat com a exemple l’actitud de l’Estat espanyol respecte la viabilitat de Banca Catalana durant la transició, i la persecució política que, segons Miralles, s’ha fet sobre la figura de Jordi Pujol.

Abans de les paraules de l’homenatjat, el president del Centre, en Joan M.ª.Mallafrè, ha fet un exhaustiu recorregut per la seva tasca, i ha donat peu, desprès, a les paraules de cloenda pronunciades per l’Alcalde, Sr.Carles Pellicer.

També ha estat lliurat al Robert Miralles un poema escrit per la poetessa Dolors Vallverdú tot recordant que ell va ser el seu primer mestre de català.

Les notes de la sardana, ballada per una vintena de assistents, ha posat punt i final a aquest emotiu acte.